nyheter

NM maraton 2017 lagt til

Risør Konvoi Maraton

 

 

Risør Festuke

Aktiv høstferie i Risør, den hvite by ved Skagerrak 29. sept. til 7. okt. 2017

NM maraton 2017 lagt til Risør Konvoi Maraton

 

Norges friidrettsforbund tildelte 16. mai 2017 NM maraton 2017 til IDUN IL og Risør Festuke. NM maraton 2017 inngår dermed som del av Risør konvoi Maraton som arrangeres søndag 1. oktober 2017 med start og mål i Risør historiske sentrum.

 

Flere distanser

Risør Konvoi Maraton har dermed følgende distanser: Helmaraton m/NM maraton 2017, halvmaraton, Risørmila (en kvartrmaraton), veteranmarsj (en åttendedels maraton) og eget barnemaraton (900 m)

 

Løypa, som er en kontrollmålt rundløype, løpes 8 ganger for helmaraton, 4 ganger for halvmaraton, 2 ganger for kvartmaraton og 1for de som deltar på veteranmarsjen uten tidtaking.

Utvider triatlon tilbudet

 

I 2017 gjør vi noen endringer og øker tilbudet slik at flere kan delta under RisørTRI, uttaler Kjell Mac Donald.

 

Først av alt flytter vi RisørTRI til lørdagen slik at årets triatlon går av stabelen lørdag 1. oktober 2017 kl 1500. Vi kjører som tidligere både sprintdistanse (740 m svømming, 20 km sykling og 5 km løping) og supersprint distanse som tilsvarer 370 m svømming, 10 km sykling og 2,5 km løping. Begge løpene går i samme løypetrace og de har felles skiftresone på Risør Torg.

 

Nytt i 2017 er en sprinttriatlone for lag, hvor tre deltakere (samme kjønn eller mixlag) deltar påp hver sin distanse. Vi håper dette gjør at enda flere kan teste egne grenser før de fullfører en hel triatlon på egen hånd. Lagtriatlon er ellers svært godt egnet for bedriftslag, foreninger, vennegjenger, familier osv.

Risør Festuke er positivt for

Risør

Ivar Goderstad og Kjell Kvernvik er begge frivillige festukearbeidere under de ti dagene Risør Festuke arrangeres, og du ser dem lett i sine karakteristiske gule Festukejakker med logo på armen.

 

"Risør Festuke er det mest positive som skjer i Risør i løpet høsten" sier de to og oppfordrer alle til å melde seg som frivillig. Her er terskelen for å delta lav og det er bare å melde seg på enten en kan bidra en dag eller 10, og her er nok av oppgaver som må løses.

 

Ulik bakgrunn men felles Risørinteresse:

Kjell har seilt i mange år, mens Ivar har jobbet i Oslo inntil han nå som pensjonist flyttet tilbake til Risør igjen. Og ulik kompetanse er jo bare en fordel når mange oppgaver skal løses sier de to.

 

Og så er det er gøy å se at Risør Festuke bidrar til å presentere Risør på en god måte på en ellers stille tid av året og når det fører til at utflyttede Risørfolk, hytteeiere og andre legger høstferien til Risør er det helt topp. avslutter Kjell og Ivar samstemte.

Copyright @ Risør Festuke, Krantoppen 7, N4950 Risør Norway. Org nr 998047897. Telefon +4797433121

Bank: Gjerstad sparebank konto 2907.23.17961