Info Triathlon

 

RISØR FESTUKE

Aktiv høstferie med fokus på idrett og kultur i Risør, den hvite by ved Skagerrak

Takk til alle som deltok på RisørTRI 2017 - vi sees igjen i 2018. Vi lar teksten nedenfor stå igjen og kommer med oppdatering når neste dato er satt :-)

 

OBS

Dato for RisørTRI 2018 presenteres i desember 2017

 

RisørTRI skjer i og rundt Risør historiske sentrum med publikum tett på langs løypene. Se løypekart ovenfor!

 

Skiftesone og sekretariat med påmelding/henting av startnummer finner dere på Risør Torg.

Det er satt tak ved 250 deltakere slik at vi skal ha kontroll og ikke vokse oss større raskere enn at vi kan klarer å bygge og håndtere arrangementet på en god måte for både deltakere, publikum og arrangørstaben.

 

Start:

Kl. 14:00 sprint

 

Kl. 14:15 supersprint

 

Hvor:

N4950 Risør, Norway. Infotelt og skiftesone på Risør Torg helt innerst i Risør havn - følg Fv 416 fra Vinterkjærkrysset på E18 - det er ca 13 km fra E18 og ned til sentrum.

 

Parkering:

Benytt P-plass ved Tjenna - følg skilt til sentrumsparkering /skilt parkering trehusbyen like ved sentrum - se kart

 

Infotelt og utdeling av startnummer

Info telt på Risør Torg v/Strandgata - Fra kl 10:00 til 13:00 løpsdagen.

 

Skiftesone:

Risør Torg - åpent fra kl 1100 og stenger kl 13:30.

 

OBS: skiftesonen er på Risør Torg med publikum tett på. "stripping" tillates ikke og medfører disk! Det settes opp skiftetelt i Torggata - like ovenfor utgangen av skiftesonen! ellers anbefales å ha sykkel/løpetøy under våtdrakt for hurtigere og effektivere skifting

 

Raskeste gjennomgang i skiftesonen er 22 sekunder!

 

Innsjekk:

Kontroll av sykkel og tilpasset hjelm søndag mellom 11:00 og 13:00

 

Toaletter/dusj

- Brygga restaurant & pizza (kun toaletter)

- Kommunal dusj/toalett med myntautomat bak gamle ESSO v/politistasjonen

- Kommunal dusj/toalett anlegg v/Risør akvarium like ved start og vis a vis Risør Hotel

 

OBS betalingsautomat/mynt på anlegg ved Esso og Risør Akvarium

 

Felles info:

Kl 13:30 i Havnegata 2, i lokalene til Sport1 med inngang fra Havnegata

 

Løyper:

Se kart øverst på siden hvor de ulike løypene er tegnet inn. Det henges også opp kart ved inngang til skiftesone, ved infotelt og ved gangveg ut til start sted.

 

Vanntemperatur:

Normal vanntemperatur er 15,5 grader (i 2016 var den rett over 16 grader)

 

Start:

Start fra vannposisjon i gjestehavna v/Strandgata, 4950 Risør - like ved Kast Loss og Peterhead. Det legges ut flytetau som legges slik at alle får lik svømmelengde - sjekk kart før du starter. OBS: Om startfeltets størrelse på felt tillater det, starter kvinner og menn samtidig!

 

Kl 14:00 Start menn

Kl 14:05 Start kvinner

Kl 14:15 Start Supersprint )OBS start v/vannposisjon fra flytemolo utenfor Fosses hage på Solsiden - følg anvisning fra speaker!

Svømming:

Distanse 740 m med målgang v/Risør Torg - alle bøyer skal passeres på høyre side - dvs du skal ha alle bøyer på din venstre side når du svømmer

 

Deltakere på supersprint starter også med flytende start - OBS start skjer fra innside av Holmen - følg Solsiden fra Risør Torg og de svømmer som avtalt 1/2 distanse.

 

Våtdrakt:

Det er påbudt å benytte våtdrakt under svømmingen, og alle må ha på badehette (utlevert fra arrangør) under svømmedelen.

 

Sykling:

20 km fordelt på 4 runder a 5 km fra Risør Torg opp Fv 416 til rundkjøring v/Frydendal og derfra langs Fv 8 rundt Krana/Buvika/Holmen/Solsiden med målgang på Risør Torg.

 

Supersprint deltakerne sykler 10 km eller 2 runder i samme løypetrace som sprintdeltakerne.

 

All sykling skjer på trafikert vei og syklistene må holde seg i høyre del av vegbanen under hele løpet og ivareta normale vikeplikthensyn - der hvor det eventuelt settes ut søyler for å skille vegbanen som en ekstra sikring - blir deltaker disket om han/hun kjører utenom sikringen/i venstre kjørebane.

 

Det er forbud mot bruk av øreklokker/høretelefoner under syklingen for å høyne sikkerheten

 

Løping:

5 km fordelt på 2 runder opp Urbakken via Urheia, ned Barbulia og en runde gjennom byen rundt rundkjøringen i sentrum og med målgang v/Risør Torg. obs ta det med ro i bakken ned fra Urheia.

 

Supersprintdeltakerne løper 2,5 km som tilsvarer en runde i samme løypetrace som sprintdeltakerne.

Unik løypetracé

Vi mener løypa er superfin, og det samme får vi tilbakemelding på fra deltakerne. Samtidig har Risør TRI i seg elementer som krever stor påpasselighet i både sykkel- og løpetracé. Løypevalgene lar publikum komme tett på utøverne og det gir deltakerne et ekstra løft.

 

Morten Hansen, Lørenskog SK vant årets RisørTRI 2016 med tiden 0:57:32 en klar forbedring av Eirik Ravnan bestetid fra 2014 med 1:02:14 (Eirik forbedret også sin tid og kom under 1 time i 2016).

Supersprint skjer i samme løyper som for sprintøvelsen, men med halve distansen i alle disipliner - se egne oppslag i infotelt og ved innsjekk hva angår startsted for svømming slik at det ikke oppstår misforståelser da dere skal svømme siste halvdel av sprintdistansen.

 

Premiering

I år har vi nye gull, sølv og bronsemedaljer. Alle som fullfører får deltakermedalje og Festukas skjorte. I tillegg trekker vi ut premier på startnummer.

 

Kontaktinfo:

Spørsmål angående arrangementet kan henvendes til:

Risør Festuke

Jan Einar Henriksen

974 33 121

post@risoerfestuke.no

www.risoerfestuke.no

 

Leverandør påmelding/tidtaking og resultatservice

Race Tracker ordner alt med påmelding, tidtaking, brikker, startnummer etc og står også for resutltatservice underveis og etter løpene.

 

 

Betalingsinfo

Alle priser er i Norske Kroner (NOK). Alle betalinger er endelig og vil ikke bli refundert uansett grunn.

 

Reduserte priser ved tidlig elektronisk påmelding.

 

OBS

Deltaker må selv dokumentere at betaling er skjedd ved påmelding og at lisens er OK (ta med kvittering og vis den uoppfordret ved henting av startnummer. Uten dokumentasjon/kvittering avkreves startkontingent/dagslisens pluss sen påmeldingsgebyr før startnummer utdeles.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright @ Risør Festuke, Krantoppen 7, N4950 Risør Norway. Org nr 998047897. Telefon +4797433121

Bank: Østre Agder sparebank konto 2907.23.17961