RisoerTRI

Aktiv høstferie i Risør, den hvite by ved Skagerrak med foksus på idrett & kultur

Risør Festuke

28. september til 6. oktober 2018

 

OBS nye regler om klubbdrakt i NM, UM og Cup

 

Vi viser til Triatlonforbundets regler for bruk av godkjent klubbdrakt på nasjonale konkurranser og ber alle sjekke om de har drakt som fyller kravene.

 

Sjekk lenken her for godkjente klubbdrakter pr mai 2018:

http://triathlon.no/wp-content/uploads/2018/05/GODKJENTE-KLUBBDRAKTER-pr.-mai-2018-3.pdf

 

Risør TRI er åpen for alle som ønsker å delta

 

Det er viktig å presisere at Risør TRI fortsatt er åpen for alle som ønsker å delta; både mosjonister, eliteløpere og alle andre som av en eller annen grunn ikke fyller vilkårene for å delta, eller som ikke ønsker å delta i cup arrangementene.

 

Vi ønsker å ha et bredt spekter av deltakere og vi mener løypene i Risør TRI er meget godt egnet til alle - uansett ambisjonsnivå og ferdigheter.

 

Vi har selvsagt også egen premiering for Risør TRI som tidligere, og følger samme mal for våre nye Akvatlon arrangement.

 

I Duatlon for de minste blir det lik premiering til alle som deltar. Premieringen kommer vi tilbake til

Nytt; UM (ungdomsmesterskap) 2018 lagt til Risør

 

Norges triatlonforbund har lagt UM i triatlon 2018 til Risør triatlon og Risør Festuke. Dermed er fire nasjonale arrangement lagt til Risør triatlon 2018 og det er vi meget godt fornøyd med.

 

Slik det ser ut til i dag blir UM triatlon 2018 arrangert søndag 30. september 2018 kl 12;00 Tidspunkt blir endelig besluttet i samråd med forbundet.

 

Aldersgrupper og påmelding

 

For UM triatlon 2018 gjelder aldersgrupper slik de er bestemt i regelverket for Norges Triatlonforbund.

 

All påmelding skjer via Risør Festukers samarbeidspartner; RaceTracker

Finalen i Norges CUP 2018

Norges Triatlonforbund har vedtatt å legge finalen i Norges CUP for sprinttriatlon til Risør triatlon/Risør Festuke 29-30. september 2018

 

De øvrige fem stedene som skal arrangere Norges CUP blir tatt ut i januar - søknadefrist for å bli med er satt til 8.1.2018!

 

Både Risør ski og skøyteklubb og Risør Festuke er meget fornøyd med å bli tatt ut til å arrangere finalen i den nye Norges CUP for sprint triatlon og håper på maks deltakelse i vår unike BY triatlon med Risør historiske sentrum som ramme for arrangementet.

 

Norges CUP blir tilgjengelig for alle junior og senior klasser etter bestemmelsene i Norges Triatlonforbund - se lenk til forbundets sider for detaljer om premiering og regler..

 

Vi jobber med å forbedre Risør TRI-løypene og håper å kunne presentere kart med trace, høydeprofil og promo over nyåret slik at dere får et godt innblikk i finaleløypene til Risør TRI.

Risør TRI 29 - 30. september 2018

Vi planlegger å kjøre to dager med triatlonkonkurranser i Risør lørdag 29. og søndag 30. september 2018.

 

De endelige start tider blir avklart ultimo januar/primo februar 2018 - og tas i samråd med representanter fra Norges Triatlonforbund når de har presentert NM og CUP arrangørene for 2018. Men sett av siste helgen i september allerede nå!

 

På bildet ser dere de to vinnerne av Risør TRI sprintdistanse 2018 - PÅ herresiden var det Fannar Thor Heiduson som vant med tiden 1:06:04 og på damesiden var det Brita Cecilie Mustad som vant med tiden 1:11:23. På bildet ser vi de to vinnerne som fikk sine medaljer, laubærkranser og gaver fra arrangøren.

 

Komplette resultat for både sprint- og supersprint finner dere på RaceTracker

Ny løpe- og sykkeltrace 2018

Etter innspill fra Norges Triatlonforbund forbedrer vi løypene for både sykkel- og løpedistansene for Risør TRI 2018.

 

Viktigst var det å flytte løpetrace noe slik at vi unngår kryssende løyper for å bedre sikkerheten for alle sier Kjell macDonald. Nå legger vi løypa gjennom gamlebyen på Tangen og tar i bruk Risør historiske sentrum som ramme for løpingen - men tro ikke at alle motbakker er fjernet - løypa legges nemlig opp Garverkleiva og losbakken som dermed erstatter Urbakken og Buviksbakken opp til Urheia.

 

Løypene er meget publikumsvennlige og det er vårt mål at publikum flokker seg langs løypene og heier deltakerne frem sier Kjell.

 

Sykkeltrace blir også lagt noe om slik at løypene blir identiske med de løypene vi benytter for Risør Grand Prix avslutter Kjell

Nye løyper for Risør TRI 2018

Svømmedistansen er målt til 740 meter med vannstart fra gjestehavna i Strandgara og målgang ved Risør Torg - alle bøyer legges på svømmernes venstre side!

 

Sykkeltrrace er ny og noe kortere enn tidligfere rundløype som gikk via Frydendal. Utgangen fra skiftesonen er lik, men etter 50 meter i Kragsgata er løypa nå lagt ned Storgata og opp Kranbakken og videre langs Kranveien, Buvikveienb og Solsiden som tidligere løp. Det er noe stigning opp Kranbakken har fortsatt noen høydemeter. Med noe kortere runde kompenseres dette med en ekstra runde slik at dagens trace nå skal sykles 5 runder!

 

Løpetrsacé, som skal løpes 4 runder - er også helt ny og går nå via Risørs gamle bebyggelse - vi har beholdt høydemetrene som for det meste kommer 100 meter etter rundkjøringen - opp Gerveren og losbakken hvor det er relativt bratt. Runding er lagt ca 100 meter før målgang og Strandgata fra rundkjøring til rundepunkt deles med søyler som alltid skal passeres på høyre side!

 

 

Nytt; NM i Akvatlon 2018 lagt til Risør

 

Norges Triatlonforbund har lagt NM i Akvatlon 2018 til Risør triatlon og Risør Festuke. Dermed er nok et Norgesmesterskap lagt til Risør Festuke, som fra før er tatt ut som arrangør av finalene i både Norgescup 2018 og Supersprintcup 2018

 

Slik det ser ut i dag blir NM i Akvatlon (svømming og løping) arrangert lørdag 29. september 2018 kl 14;00 (endelig beslutning om starttidspunkt tas i samråd med forbundet).

 

Svømmetrace blir identisk med løypa som benyttes under Risørt TRI og er på 740 meter. Løpetracé blir etter alle solemerker helt ny og identisk med den nye tracé for Risør TRI og er på 5.000 m fordelt på fire runder gjennom gamlebyen i Risør.

 

Aldersgrupper og påmelding

 

For NM Akvatlon 2018 gjelder følgende deltakergrupper; Senior Elite, Junior Elite, UM og AG 2018 jf Norges Triatlonforbund´s retningslinjer.

 

All påmeldimng skjer via Risør Festukes samarbeidspartner; RaceTracker

 

Nye triatlontilbud i Risør

Vi er svært glade for Norges Triathlonforbunds beslutning om å legge finalene i Norges Cup og Supersprint Cup til Risør triatlon og Risør Festuke uttaler Kjell MacDonald og Dag Olsen i Risør Festuke.

 

Nå utvider vi også triatlon tilbudet for å få til en skikkelig triatlonfest i Risør den siste helgen av september.

 

Ny barnetriatlon (Duatlon)

Vi jobber med en helt ny duathlon (løping, sykling og løping) for de aller yngste opp til 12 år. Vi kommer tilbake med løypekart og detaljer i februar.

 

Finalen i Supersprint CUP 2018

Norges Triatlonforbund har vedtatt å legge finalen i Supersprint CUP 2018 til Risør triatlon/Ristukstuke 29-30. september 2018

 

De 5 øvrige arrangørene plukkes ut i januar og søknadsfrist for å bli med som arrangør er satt til 8.1.2018 - se detaljer på forbundets sider.

 

Risør Ski og skøyteklubb og Risør Festuke er meget godt fornøyd med at Supersprint CUP 2018 er lagt til Risør TRI og håper på god deltakelse når finalen legges til våre unike by triatlonløyper.

 

Etter suksessen med supersprintcup i 2017 for 15 – 16-åringer valgte Norges Triatlonforbund å utvide supersprintcupen i 2018 til også å inneholde en cup for 13 – 14-åringer - se detaljene, premiering og regler for deltakelse på forbundets nettsider.

 

Kontakt oss;

 

Adresse:

Krantoppen 7, 4950 Risør

 

E-post:

Post(at)risoerfestuke.no

 

Mobil:

(+47 974 33 121

 

Risør Festuke

Velkommen til aktiv høstferie i Risør, den hvite by ved Skagerrak

 

Risør Festuke arrangeres fra fredag i uke 39 og ut uke 40, som er høstferieuken for Risør og store deler av Sør Norge. Vårt overordnede mål er å etablere Risør som en høstferiedestinasjon på nasjonalt nivå!

 

 

Copyright @ Risør Festuke,

 

Risør Festuke:

Org nr 998 047 897

 

Bank: Østre Agder sparebank konto 2907 23 17961

 

Følg oss på sosiale medier;

 

Facebook @risoerfestuke

https://www.facebook.com/RisoerFestuke/

 

Twitter @risoerfestuke

 

Instagram @risoerfestuke

Tag oss gjerne #risoerfestuke